2019. május 20., hétfő

Könyvbemutató és műhelymunka


„Global and Geopolitical Environmental Challenges”
Könyvbemutató és műhelybeszélgetés
2019. május 09. BCE


2019. május 09-én, csütörtökön került megrendezésre Intézetünk vendégprofesszorának, Prof. Dr. Rakonczai Jánosnak Global and Geopolitical Environmental Challenges című könyvének bemutatója. A napjaink környezeti problémáiról és az azokra adott és adható válaszokról szóló könyv a Corvinus Geographia, Geopolitica, Geooeconomia könyvsorozat legújabb köteteként jelent meg.
A könyvbemutatón olyan neves szakemberek méltatták a könyvet és szerzőjét, mint Dr. Kovács Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajzi Tanszékének vezetője, Dr. Mucsi László, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék (SZTE) vezetője, valamint Dr. Korompai Attila intézetünk emeritus professzora.
A meghívott professzorok után a könyv szerzője, Dr. Rakonczai János professzor szólalt fel. Röviden bemutatta a könyv megírásának célját és nehézségeit, valamint köszönetét fejezte ki a Geo Intézet és a Magyar Nemzeti Bank felé.
A rendezvényt Dr. Péti Márton, intézetünk igazgatója nyitotta meg és Dr. Salamin Géza intézetvezető helyettes moderálta.
Az felszólalások után a jelenlévő hallgatóknak, doktoranduszoknak és oktatóknak lehetőségük volt a könyvvel kapcsolatos észrevételeik, megjegyzéseik megfogalmazására, valamint kérdéseket tehettek fel a szerzőnek. 
A rendezvény zárásaként a résztvevők állófogadáson vettek részt, amely alatt lehetőségük volt szakmai és személyes beszélgetésekre egyaránt.
(Nagy Szabolcs PhD hallgató)

Képek az eseményről:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Idézetek

"Semmi sem rossz, ami a természet szerint való."
(Marcus Aurelius)

"A természet tiszta rendszer, abban csak tiszta válaszok vannak."
(Szent-Györgyi Albert)

"Nem okos ember az, aki olyan fának nyesegeti ágait, melynek árnyékába húzódott."
(Mikszáth Kálmán)