2018. június 4., hétfő

Hallgatóink sikeresen szerepeltek az Európai Tervezési Nagydíj rendezvényén Párizsban



Madarász Melinda beszámolója


Pécsi Boglárka, Vara Bálint és jómagam, Madarász Melinda részt vettünk az ECTP (European Council of Spatial Planners) idei Young Planners Workshop-ján, mely az „Airports, Cities and Urban Development” témával, vagyis a repterek és metropoliszok kapcsolatával foglalkozott. Csapatunk ezen belül a „Smart mobility” területen dolgozott, tanulmányunk címe a következő:


From zero to hero: Re-thinking the current situation and how smart ways of public transportation from the metropolitan area to the BUD airport can be improved


Munkánk során a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtér (BUD) közlekedési elérhetőségének jelenlegi helyzetét és jövőbeli fejlesztési lehetőségeit mutattuk be. Ehhez elkészítettünk egy kérdőívet az utazóközönséggel, valamint két interjút is: Vitézy Dáviddal, valamint a BKK-val.
A folyamat alatt részt vettünk két video híváson (először az abstract, majd egy vázlatos prezentáció bemutatása), végén pedig egy nemzetközi konferenciára került sor Párizsban, a Charles de Gaulle reptér melletti Maison de l’Environnement épületben, május 18-án. Itt egy 10-15 perces prezentáció keretében mutattuk be előadásunkat, több európai csapat mellett. A végén egy rövidebb értékelésre, beszélgetésre is sor került. Az elkészült tanulmányokat a szervezet e-book formájában fogja megjelentetni, az előző évek szokásához hűen.

A csapat sikeres felkészülését Salamin Géza intézetünk mesteroktatója, az ECTP magyar tagja mentorálta.




 A csapat: Pécsi Boglárka, Vara Bálint, Madarász Melinda (balról jobbra)




A csapat Ignatio Peman-nal (ECTP elnök)
és Salamin Gézával (ECTP magyar tagja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Idézetek

"Semmi sem rossz, ami a természet szerint való."
(Marcus Aurelius)

"A természet tiszta rendszer, abban csak tiszta válaszok vannak."
(Szent-Györgyi Albert)

"Nem okos ember az, aki olyan fának nyesegeti ágait, melynek árnyékába húzódott."
(Mikszáth Kálmán)